Επιγραφές LED και Περίπτερα Τι Ισχύει Τελικά ;

Επιγραφές LED και Περίπτερα Τι Ισχύει Τελικά ;

Σε  ανασχεδιασμό περίπτερων νέου τύπου προχωρούν οι δήμοι με στόχο το νοικοκύρεμα τους και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου όπως και την προσθήκη σε επιγραφές LED. Σήμερα, τα περίπτερα είτε είναι παλιού τύπου και έχουν μικρές διαστάσεις, είτε καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο με τις πρόσθετες συσκευές, δημιουργώντας ζητήματα παραβατικότητας. Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος  πρόκειται για έναν νέου τύπου περίπτερο, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο και όταν θα είναι κλειστό και θα κατεβαίνουν τα στόρια, θα περιλαμβάνονται μέσα στο κουβούκλιο συγκεκριμένο περίγραμμα, όλα τα εμπορεύματα και αντικείμενα, όπως ψυγεία και σταντ.

Αναφορικά με την υπαίθρια διαφήμιση, σημείωσε ότι επιτρέπεται στην τέντα και στο “καπέλο” του περιπτέρου με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στις τέσσερις πλευρές. «Γι΄ αυτή τη διαφήμιση εμείς πληρωνόμαστε με το τέλος διαφήμισης, πέρα από το τέλος του περιπτέρου και του κοινόχρηστου χώρου», υπογράμμισε η αντιδήμαρχος.  Κανείς απ’ ότι φαίνεται δε σκέφτηκε να εφαρμόσει το παράδειγμα του δήμου Αθηναίων στην περιοχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου όπου και ο νόμος τηρείται σε μία περιοχή προστατευόμενη λόγω του χαρακτήρα της και τα περίπτερα αποτελούν πραγματικά στολίδια! Πόσα από αυτά άραγε τα περίπτερα με τις παράνομες διαφημίσεις είναι «χηρευάμενα»; Η λέξη είναι άγνωστη για τον απλό αναγνώστη βέβαια. Με τον όρο «χηρευάμενα» εννοούνται τα περίπτερα τα οποία δεν έχουν δικαιούχο μιας και οι περισσότεροι εξ αυτών αποδήμησαν εις Κύριον και η κυριότητα τους περιήλθε στο Δήμο!

Επιγραφές LED και Περίπτερα

Βλέπετε, στην πλειονότητα τους, οι ιδιοκτήτες των περιπτέρων στα συγκεκριμένα σημεία ήταν ανάπηροι πολέμου. Και ενώ οι δικαιούχοι είχαν συμβάσεις με διαφημιστικές εταιρείες που ασχολούνται συστηματικά με την ανάρτηση διαφημίσεων στις τέντες των περιπτέρων τους και εισέπρατταν χιλιάδες ευρώ από μισθώματα, μετά το θάνατο των δικαιούχων οι εταιρείες αυτές, βασιζόμενες στην άγνοια (;) των υπηρεσιών του Δήμου, συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τις διαφημίσεις χωρίς να αποδίδουν στο Δήμο ούτε ένα ευρώ από τα μισθώματα που κατέβαλλαν στους αρχικούς δικαιούχους.